Supele sunt un preparat simplu și rapid, potrivit pentru orice sezon! Toamna și iarna, o supă caldă ne ajută să ne încălzim, în timp ce vara alegem una rece, mai light.
Astăzi vă prezentăm 4 sugestii de supă rece ușor de preparat și absolut delicioase!
Supă rece de avocado și spanac
Ingrediente (4 porții)
- 2 avocado
- 450 g spanac
- 250 g iaurt
- 220 ml lapte
- 1 pumn roșii cherry
- 100 ml supă legume
- 2 linguri suc lămâie
- 1 linguriță sare
- 1 pumn frunze busuioc
- sare grunjoasă
- piper măcinat după gust
Mod de preparare
Plasați toate ingredientele într-un blender, păstrând o parte din roșii.
Pulsați la viteză mare până când oțineți o supă netedă.
Dacă doriți o consistență mai lichidă, completați cu supă de legume sau lapte.
Lăsați supa la rece pentru o oră, acoperită cu câteva roșii tăiate în felii și sare grunjoasă pe deasupra.
Citește și: Avocado, fructul-medicament. Ce nutrienți și beneficii are?
Supă rece de castraveți
Ingrediente (2 porții)
- 1 castravete de seră + câteva felii pentru decor
- 1 legătură de mărar
- 2-3 fire de ceapă verde
- 600 ml supă clară de legume
- 200 g iaurt
- 100 ml smântână (12% grăsime)
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare
Curăță de coajă castravetele și taie-l cubulețe. Clătește sub jet de apă rece mărarul, apoi toacă-le mărunt. Curăță și taie ceapa.
Pune castraveții într-un castron împreună cu ceapa, ierburile și supa clară. Amestecă. Adaugă iaurtul, smântâna, sare și piper proaspăt măcinat. Acoperă supa și dă-o la rece pentru două ore.
Servește supa rece de castraveți decorată cu felii de castravete și pâine de casă.
Supă rece de pepene roșu
Ingrediente (2 porții)
- 500 g pepene roșu
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- pudră de ardei iute/chili
- tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare
Taie pepenele cuburi și scoate sâmburii. Pune în blender fructul împreună cu ustuoiul, uleiul, sare. piper și chili (sau pudră de ardei iute) după gust și mixează bine.
Dă supa la frigider, acoperită, sau servește-o imediat cu tahon tocat mărunt.
Sugestie: Încinge o lingură cu unt într-o tigaie și adaugă o mână de creveți decorticați. Nu-i ține pe foc mult timp, ci doar cat sa capete o culoare rozalie și apetisanta. Servește-i împreună cu supa rece de pepene roșu.
Citește și: Salată de vară cu roșii și pepene galben
Supă rece rusească (Okroshka)
Ingrediente (4-6 porții)
- 6 cartofi fierți
- 10 ridichi
- 4 castraveți
- 6 ouă fierte tari
- 200 g carne afumată (piept/pulpă de pui sau cârnăciori)
- 1 l lapte bătut rece
- 1 l de apă foarte rece
- 125 ml smântână rece
- 1 legătură de mărar
- piper negru
- sare
Mod de preparare
Curăță de coajă și toacă mărunt cartofii, ridichile, castraveții și ouăle. Carnea afumată tai-o cubulețe și adaug-o peste celelalte ingrediente.
Amestecă lichidele foarte reci, potrivește gustul de sare și piper și toarnă-le peste ingredientele tocate mărunt.
Aromatizează cu mărarul tăiat cât mai fin și dă la rece până în momentul servirii.
Sugestie: Pentru un plus de aromă, pune jumătate din cantitatea de mărar în blender și mixează de câteva ori până se transformă într-o pastă fină, pe care o încorporezi în supa rece alături de celelalte ingrediente.
Poftă bună!
Citește și: De ce este sănătoasă supa de linte și ce beneficii îți aduce
Sursă foto: iStock
Super retetele :D Multumesc mult pentru postare!