- Puneți la fiert o oală mare cu apă.
- Dacă folosiți homari vii, luați un cuțit mare, așezați vârful acestuia pe creasta homarului și despicați-l între ochi.
- După ce ați despicat homarul, răsuciți și separați capul de coadă.
- Procedați la fel și cu celălalt homar și lăsați cozile și cleștii deoparte. Deschideți capetele homarilor.
- Lângă ochi se găsește un fel de săculeț gri care este stomacul, pe acesta îl veți îndepărta.
- Tăiați capul în bucățele, păstrând toată carnea maronie.
- Turnați ulei de măsline într-o cratiță fierbinte și adăugați carnea de la cap și picioarele homarilor.
- Măriți flacăra și aruncați ă tigaie ceapa, usturoiul, morcovii, batonul de scorțișoară, ardeii iuți și semințele de fenicul.
- Amestecați și gătiți ingredientele pentru 15 minute. Dacă se încing foarte tare puteți adăuga puțină apă.
- Adăugați vinul alb și fierbeți la foc iute pentur 5minute, apoi adăugați roșiile și aceeași cantitate de apă.
- Aduceți în punctul de fierbere, apoi micșorați flacăra și mețineți pe foc 20-30 de minute.
- Așezați o strecurătoare peste o oală mare și pasați cu atenție supa.
- Apăsați toate bucățile de carapace cu spatele unui polonic și lăsați-le să se scurgă 5 minute, ca să iasă toată aroma din ele, după care aruncați-le.
- Puneți din nou supa pe foc, aceasta trebuie să aibe textura unei supe de roșii obișnuite. Dacă este prea groasă, mai adăugați puțină apă.
- Tăiați de-a curmezișul cozile hormarilor, carnea și carapacea, în felii de 2,5 cm grosime și adăugați-le la supă.
- Deschideți cleștii, scoateți carnea dinăuntru și adăugați-o în supă.
- Continuați să fierbeți în clocote mici pentru 8 minute.
- În acest timp, fiebreți pastele în apa clocotită și sărată, apoi scurgeți-le și lăsați-le să stea în supă 4-5 minute.
- Tocați migdalele, apoi adăugați-le în supă.
- Gustați și condimentați dacă mai este cazul.
- Repartizați supa în 4 boluri, rupeți deasupra frunzele de busuioc și turnați ulei de măsline.
Credit Foto: thinkstock/getty images
Poza principala
- 150 g foi uscate lasagna, zdrobite
- 2 homari vii, de câte 1 kg
- ulei măsline
- 1 ceapă albă mare, tocată mărunt
- 6 căței usturoi, tocați
- 1 morcov mare, tocat mărunt
- 1 baton scorțișoară
- 1-2 ardei iuți, uscați și fărâmițați
- 1 lingură semințe fenicul, zdrobite
- 1/2 sticlă vin alb
- 3 conserve a câte 400 g roșii ovale
- sare
- piper măcinat
- 1 mână migdale
- 1 mână busuioc proaspăt
Jamie Oliver ne ispitește cu cea mai bună supă de homar.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu