Home » Supe și ciorbe » Supa siciliana de homar, reteta lui Jamie Oliver
Supe și ciorbe

Supa siciliana de homar, reteta lui Jamie Oliver

  1. Puneți la fiert o oală mare cu apă.
  2. Dacă folosiți homari vii, luați un cuțit mare, așezați vârful acestuia pe creasta homarului și despicați-l între ochi.
  3. După ce ați despicat homarul, răsuciți și separați capul de coadă.
  4. Procedați la fel și cu celălalt homar și lăsați cozile și cleștii deoparte. Deschideți capetele homarilor.
  5. Lângă ochi se găsește un fel de săculeț gri care este stomacul, pe acesta îl veți îndepărta.
  6. Tăiați capul în bucățele, păstrând toată carnea maronie.
  7. Turnați ulei de măsline într-o cratiță fierbinte și adăugați carnea de la cap și picioarele homarilor.
  8. Măriți flacăra și aruncați ă tigaie ceapa, usturoiul, morcovii, batonul de scorțișoară, ardeii iuți și semințele de fenicul.
  9. Amestecați și gătiți ingredientele pentru 15 minute. Dacă se încing foarte tare puteți adăuga puțină apă.
  10. Adăugați vinul alb și fierbeți la foc iute pentur 5minute, apoi adăugați roșiile și aceeași cantitate de apă.
  11. Aduceți în punctul de fierbere, apoi micșorați flacăra și mețineți pe foc 20-30 de minute.
  12. Așezați o strecurătoare peste o oală mare și pasați cu atenție supa.
  13. Apăsați toate bucățile de carapace cu spatele unui polonic și lăsați-le să se scurgă 5 minute, ca să iasă toată aroma din ele, după care aruncați-le.
  14. Puneți din nou supa pe foc, aceasta trebuie să aibe textura unei supe de roșii obișnuite. Dacă este prea groasă, mai adăugați puțină apă.
  15. Tăiați de-a curmezișul cozile hormarilor, carnea și carapacea, în felii de 2,5 cm grosime și adăugați-le la supă.
  16. Deschideți cleștii, scoateți carnea dinăuntru și adăugați-o în supă.
  17. Continuați să fierbeți în clocote mici pentru 8 minute.
  18. În acest timp, fiebreți pastele în apa clocotită și sărată, apoi scurgeți-le și lăsați-le să stea în supă 4-5 minute.
  19. Tocați migdalele, apoi adăugați-le în supă.
  20. Gustați și condimentați dacă mai este cazul.
  21. Repartizați supa în 4 boluri, rupeți deasupra frunzele de busuioc și turnați ulei de măsline.

Credit Foto: thinkstock/getty images

Poza principala

supa_siciliana_de_homar.jpg

  • 150 g foi uscate lasagna, zdrobite
  • 2 homari vii, de câte 1 kg
  • ulei măsline
  • 1 ceapă albă mare, tocată mărunt
  • 6 căței usturoi, tocați
  • 1 morcov mare, tocat mărunt
  • 1 baton scorțișoară
  • 1-2 ardei iuți, uscați și fărâmițați
  • 1 lingură semințe fenicul, zdrobite
  • 1/2 sticlă vin alb
  • 3 conserve a câte 400 g roșii ovale
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 mână migdale
  • 1 mână busuioc proaspăt
Jamie Oliver ne ispitește cu cea mai bună supă de homar.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE