- Feliază carnea de porc în fâșii subțiri.
- Pune-le într-un castron și adaugă peste ele sucul de lămâie, sosul de soia, sosul de peste si boiaua de ardei.
- Lasă-le să se aromatizeze timp de 15 minute.
- Fierbe pastele conform indicațiilor de pe cutie și răcește-le sub jet de apă rece.
- Într-un vas de tip wok, pune ulei la încins și prăjește ceapa verde tocată împreună cu ghimbirul ras pentru aproximativ 1 minut.
- Adaugă carnea cu tot cu amestecul în care a stat și amestecă continuu.
- Prăjește carnea timp de 2 minute apoi adaugă supa de pui sau legume caldă și lasă pe foc până când începe să clocotească.
- Când carnea este gătită, adaugă fasolea verde subțire și mai lasă pe foc câteva minute.
- Dacă mai scade cantitatea de lichid, poți adăuga un plus de apă fiartă, cel mult 100 ml.
- Pune tăițeii în boluri și adaugă carnea, legumele și toarnă supă deasupra.
- Servește cu ardei iute tocat.
Credit Foto: Fotolia/ sugar0607
Poza principala
- 275 g file de porc
- 2 linguri suc limetă
- 2 linguri sos soia
- jumătate linguriță boia
- 2 linguri sos pește
- 250 g tăiței subțiri
- 6 fire ceapă verde
- 1 lingură ghimbir proaspăt
- 1 l supă legume sau pui
- 300 g fasole verde
- 2 lingurițe ardei iute roșu
Ce spuneți de o supă aromată care nu necesită timp de preparare îndelungat, este gustoasă și nutritivă? Pregătește supă vietnameză la tine acasă.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments
Adaugă comentariu