- Puneți orezul la fiert în aproximativ 600 ml apă, iar când aceasta atinge punctul de fierbere, lăsați la foc mic pentru 10-15 minute.
- Când orezul a absorbit toată apa, stingeți focul și adăugați oțetul împreună cu zahărul.
- Amestecați și lăsați vasul deoparte să se răcească.
- Într-un castron varsați sucul de la jumătate de lămâie.
- Adăugați în acest suc feliile de avocado.
- Împrăștiați orezul pe foile de alge.
- Adăugați somonul, iar peste somon feliile de avocado.
- Rulați strâns umplutura.
- Impăturiți cele 4 rulouri în folie alimentară și mențineți la rece până în momentul servirii.
- Porționați și serviți cu sos de soia sau sos wasabi.
Credit Foto: Fotolia/ teressa
Poza principala
- 300 g orez pentru sushi
- 1 avocado
- 4-5 felii somon afumat
- 2 linguri oțet de orez
- 1 linguriță zahăr
- sucul de la jumătate de lămâie
- 4 foi alge
- sos de soia
Sushi pentru petreceri, alegerea ideală cu care vei avea un succes total.
Numar de portii
30 bucăți
Facebook Comments
Adaugă comentariu