Alternativă la paste sau alte preparate pe bază de gluten. Quinoa este o alegere foarte sănătoasă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 200 g quinoa
- sucul de la 1-2 lămâi
- 4 lingurițe ulei măsline
- 1 mic buchet de mentă, tocată
- 1 buchet mic de pătrunjel, tocat
- 1 legătură ceapă verde, tocată
- 1/2 castravete, tăiat cuburi
- 1 mână nuci tocate
Modalitate de preparare:
- Se clătește quinoa și se așează într-o oală.
- Se completeză cu apă, 400 ml și se aduce la fierbere.
- Se pune capacul, se reduce căldura și se fierbe ușor timp de 10 minute sau până când quinoa începe să se desfacă.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și lăsați să se răcească ușor, apoi se scurge apa rămasă.
- Asezonați quinoa, se adaugă sucul de lămâie și uleiul și se lasă să se răcească complet.
- Se adaugă celelalte ingrediente, apoi servește.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu