Home » Aperitive, salate, sosuri » Tabbouleh cu quinoa și mentă
Aperitive, salate, sosuri

Tabbouleh cu quinoa și mentă

Alternativă la paste sau alte preparate pe bază de gluten. Quinoa este o alegere foarte sănătoasă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 200 g quinoa
  • sucul de la 1-2 lămâi
  • 4 lingurițe ulei măsline
  • 1 mic buchet de mentă, tocată
  • 1 buchet mic de pătrunjel, tocat
  • 1 legătură ceapă verde, tocată
  • 1/2 castravete, tăiat cuburi
  • 1 mână nuci tocate

Modalitate de preparare:

  1. Se clătește quinoa și se așează într-o oală.
  2. Se completeză cu apă, 400 ml și se aduce la fierbere.
  3. Se pune capacul, se reduce căldura și se fierbe ușor timp de 10 minute sau până când quinoa începe să se desfacă.
  4. Îndepărtați de pe sursa de foc și lăsați să se răcească ușor, apoi se scurge apa rămasă.
  5. Asezonați quinoa, se adaugă sucul de lămâie și uleiul și se lasă să se răcească complet.
  6. Se adaugă celelalte ingrediente, apoi servește.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.