- Pentru a prepara umplutura încingeți 2 lingurițe cu ulei de măsline într-o tigaie, adăugați ceapa și un praf de sare.
- Gătiți având grijă să amestecați când și când, până ceapa devine translucidă, aproximativ 5 minute.
- Adăugați usturoiul și un vârf de cuțit cu fulgi chili, lăsai pe foc pentru încă 30 de secunde.
- Adăugați dovleceii și ardeiul și lăsați să se gătească pentur 7 minute.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și stropiți legumele cu suc de limetă.
- Preparați omleta amestecând ouăle cu 1 lingură de sos iute la alegere.
- Gătiți până când ouăle sunt gata.
- La final adăugați ouăle și lăsați omleta deoparte.
- Încălziți câte o felie de tortilla, așezați un strat de omleta, urmat de unul cu legume.
- Garnisiți cu feta mărunțită, coriandru tocat și ardei jalapeno.
- Serviți imediat cu salsa.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
Pentru umplutură:
- 2 lingurițe ulei măsline
- 1 ceapă mică, tocată
- 3 căței usturoi, tocați
- 1 dovlecel mic, tăiat fâșii
- 1 ardei roșu tocat
- 1/2 limetă stoarsă
- câțiva fulgi ardei roșu
Pentru omletă:
- 6 ouă
- sos iute
- sare
- piper măcinat
- 1 mână roșii cherry tocate
Garnituri:
- 6 tortilla mici
- brânză feta mărunțită
- coriandru tocat
- salsa
Simplu, gustos și vegetarian, o rețetă potrivită pentru orice moment al zilei.
Numar de portii
3-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu