1.Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor producătorului, apoi pune-le la scurs.
2.Între timp, spală sub jet de apă rece, cu periuța/buretele de sârmă, toate midiile și pune-le într-o strecurătoare.
3.Pune untul și usturoiul feliat într-un wok, pe foc mic și ai răbdare să se încingă. Pune apoi scoicile, amestecă, și dup un minut toarnă vinul. Acoperă și lasă să fiarbă 2 minute.
4.Dă deoparte, înlătură scoicile care nu s-au deschis și stoarce deasupra zeama de lămâie și, după gust, pătrunjel verde tocat mărunt.
5.Pune deasupra pastele scurse, amestecă și asezonează cu sare și piper roșu măcinat proaspăt.
credit foto: © Africa Studio – Fotolia.com
400 g tagliatele
1 kg midii
100 g unt
2 căței de usturoi
50 ml vin alb
pătrunjel/busuioc
1 lămâie
sare
piper roșu
Adaugă comentariu