Incalziti uleiul intr-o oala, adaugati frunzele de salvie si prajiti timp de 30 de secunde, apoi scoateti-le pe un prosop de bucatarie pentru a elimina uleiul in exces.
Adaugati ceapa si caliti la foc mic timp de 5 minute pana se inmoaie, dar sa nu devina maronie. Adaugati pancetta si gatiti timp de 5 minute pana se rumeneste.
Adaugati dovleacul si 400ml apa. Acoperiti si lasati la fiert timp de 30 de minute pana amestecul capata consistenta unui sos mai gros.
Intre timp, puneti o oala cu apa sarata la fiert. Adaugati tagliatelle si fierbeti timp de 10 minute. Scurgeti pastele, adaugati-le in sosul de dovleac si asezonati. Adaugati parmezanul si 4 frunze de salvie, rupte fasiute.
Serviti in doua boluri si garnisiti cu frunzele de salvie ramase.
2 linguri ulei de masline
10 frunze de salvie
1 ceapa, curatata si tocata
75g pancetta, taiata
200g miez de dovleac, ras
sare si piper negru proaspat macinat
150g tagliatelle
30g parmezan proaspat ras
Adaugă comentariu