Cel mai mare avantaj al pastelor este timpul de gătire redus, ce completează gustul și textura minunată pe care o au.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții:4
Ingrediente:
- 1 linguriță ulei măsline
- 2 capete fenicul, înjumătățit și tăiat felii subțiri
- 2 lingurițe semințe de fenicul
- 3 căței de usturoi, mărunt tocați
- 300 g tagliatelle sau fettucine
- coaja și sucul de la 1 lămâie
- 6 lingurițe mascarpone
- o mână pătrunjel, mărunt tocat
Modalitate de preparare:
- Adăugați uleiul într-o tigaie antiaderentă.
- Adăugați feniculul și lăsați să fiarbă timp de 10 minute până se înmoaie și devine ușor auriu, adăugând semințele de fenicul și usturoiul în ultimele 3 minute de gătit.
- Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, păstrând 1-2 linguri de apă, după ce acestea au fiert.
- Se amestecă coaja de lămâie, sucul, crema de mascarpone și cea mai mare parte din pătrunjel în amestecul de fenicul.
- Adăugați pastele scurse împreună cu apa păstrată.
- Agitați energic cu o lingură și asezonați după gust.
- Presărați la final pătrunjelul rămas și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu