Tagliatelle cu pesto si piept de pui

  1. Puneți pieptul de pui pe o hârtie de copt.
  2. Asezonați-l cu sare, piper, semințele de fenicul și frunzele de rozmarin.
  3. Acoperiți cu încă o hârtie de copt și aplatizați cu un făcăleț bucățile de carne.
  4. Puneți ulei într-o cratiță și prăjiți puiul împreună cu cățeii de usturoi și ardeiul iute.
  5. Mențineți pe foc până când puiul este pătruns.
  6. Pentru pesto rupeți frunzele de busuioc ( păstrați câteva pentru decor).
  7. Într-un blender adăugați busuiocul, împreună cu migdalele hidratate, parmezanul, uleiul de măsline și zeama de lămâie.
  8. Adăugați usturoiul zdrobit și procesați cu blenderul până obțineți o compoziție omogenă.
  9. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie.
  10. Tăiați roșiile în jumătăți și amestecați-le cu puiul.
  11. Adăugați spanacul în oala cu paste, apoi scurgeți-le.
  12. Răsturnați-le în aceeași oală, turnați deasupra sosul pesto și amestecați.
  13. Feliați carnea de pui și serviți cu parmezan ras și roșiile cherry.
  14. Presărați frunze de busuioc în momentul servirii. 

 Credit Foto: Fotolia/ Viktor

Poza principala

paste_cu_pui_si_pesto.jpg

  • 400 g piept pui
  • 1 linguriță semințe fenicul
  • 2 crenguțe rozmarin
  • 2 linguri ulei măsline
  • 5 căței usturoi
  • 1 ardei iute roșu
  • 8-10 roșii cherry

 

 Pentru paste și sos :

  • 1 legătură busuioc
  • 50 g migdale hidratate
  • 60 g parmezan
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 lămâie
  • 1 cățel usturoi 
  • 400 g paste tip tagliatelle
  • 200 g baby spanac

 

Ce poate fi mai aromat decât un sos pesto adăugat într-o porție generoasă de paste cu piept de pui? Poftă mare!
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE