- Puneți pieptul de pui pe o hârtie de copt.
- Asezonați-l cu sare, piper, semințele de fenicul și frunzele de rozmarin.
- Acoperiți cu încă o hârtie de copt și aplatizați cu un făcăleț bucățile de carne.
- Puneți ulei într-o cratiță și prăjiți puiul împreună cu cățeii de usturoi și ardeiul iute.
- Mențineți pe foc până când puiul este pătruns.
- Pentru pesto rupeți frunzele de busuioc ( păstrați câteva pentru decor).
- Într-un blender adăugați busuiocul, împreună cu migdalele hidratate, parmezanul, uleiul de măsline și zeama de lămâie.
- Adăugați usturoiul zdrobit și procesați cu blenderul până obțineți o compoziție omogenă.
- Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie.
- Tăiați roșiile în jumătăți și amestecați-le cu puiul.
- Adăugați spanacul în oala cu paste, apoi scurgeți-le.
- Răsturnați-le în aceeași oală, turnați deasupra sosul pesto și amestecați.
- Feliați carnea de pui și serviți cu parmezan ras și roșiile cherry.
- Presărați frunze de busuioc în momentul servirii.
Credit Foto: Fotolia/ Viktor
Poza principala
- 400 g piept pui
- 1 linguriță semințe fenicul
- 2 crenguțe rozmarin
- 2 linguri ulei măsline
- 5 căței usturoi
- 1 ardei iute roșu
- 8-10 roșii cherry
Pentru paste și sos :
- 1 legătură busuioc
- 50 g migdale hidratate
- 60 g parmezan
- 2 linguri ulei măsline
- 1 lămâie
- 1 cățel usturoi
- 400 g paste tip tagliatelle
- 200 g baby spanac
Ce poate fi mai aromat decât un sos pesto adăugat într-o porție generoasă de paste cu piept de pui? Poftă mare!
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu