Prajesti alunele intr-o tigaie fara grasime pana devin maronii, apoi le tai marunt. Cureti cepele si le tai. La fel procedezi cu usturoiul.
Intr-un castron mai inalt pui alunele, ceapa, usturoiul, sosul de soia, zeama de lamaie, pasta Sambal Oelek si zaharul brun si le mixezi pana obtii o pasta cremoasa.
Intr-o tigaie, incingi uleiul de masline si calesti piureul de alune. Il diluezi cu laptele de cocos, amestecand incontinuu si lasi la fiert 3 minute. Gusti si potrivesti de sare. Tai julienne varza rosie, ceapa verde, in inele, iar morcovii, in bastonase subtiri. Speli ardeiul gras, ii scoti samburii si il tai fasii.
Lasi branza tofu la scurs si o tai in bucatele. Taiteii ii fierbi dupa instructiunile de pe pachet. Ii scurgi de apa, ii asezi in patru farfurii si peste ei torni sosul de alune.
Revista FEMEIA.
400 g taitei chinezesti din faina de grau,
¼ varza rosie,
4 fire de ceapa verde,
4 morcovi,
1 ardei gras rosu,
250 g tofu,
sare, piper
Pentru sosul de alune:
100 g alune neprajite si nesarate,
2 salote,
2 catei de usturoi,
3 linguri de sos dulce de soia,
zeama de la ½ de lamaie,
1 lingurita Sambal Oelek (pasta de ardei iute, zahar si otet),
1 lingura de zahar de palmier sau brun,
3 linguri de ulei de masline,
300 ml lapte de cocos,
sare
Adaugă comentariu