1. Preincalziti cuptorul si frecati fiecare picior de miel cu scortisoara, coriandru, turmeric si chimion.
2. Incalziti uleiul intr-un vas termorezistent si rumeniti mielul, pe rand, la foc mare. Lasati deoparte.
3. In acelasi vas, caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati ghimbirul, usturoiul, coaja de portocala, betele de scortisoara, sofranul, mierea, supa de pui sau de miel si caisele.
4. Puneti apoi carnea de miel rumenita, potriviti de sare si piper si aduceti la fierbere. Luati de pe foc si dati la cuptor pentru 2 ore sau 2 ore si jumatate, sau pana cand carnea este frageda si cade de pe os.
5. Daca sosul nu este destul de gros, mai fierbeti putin pe aragaz. Serviti cu cuscus aromat si garnisiti cu coriandru proaspat.
6 picioruse de miel, cate unul pentru fiecare portie
15 g scortisoara
5 g coriandru macinat
5 g turmeric
5 g chimion
15 ml ulei de masline
2 cepe mari, tocate
2 lingurite ghimbir macinat
2 bete de scortisoara
3 catei de usturoi, curatati
4 fasii coaja rasa de portocale
un praf de sofran
30 ml miere
500 ml supa de pui sau miel
o mana de caise uscate
Credit foto: Guliver
Adaugă comentariu