Amestecă făina cu drojdia, untul topit și răcorit, laptele călduț, oul și zahărul și un pic de sare. Frământă un aluat potrivit de tare. Lasă-l să crească 45 de minute.
Opărește piersicile pentru 30 de secunde, trece-le prin apă rece și scoate-le pielița. Desfă-le apoi pe jumătate și feliază-le subțire.
Întinde o foaie potrivit de groasă și acoperă cu ea forma de copt. Așază deasupra feliile de piersică și îndoaie marginile de aluat spre interior.
Lasă să crească 15 minute. Dă cuptorul la încins până ce tarta capătă culoare aurie. Scoate din cuptor, așază deasupra afi nele și merișoarele și pudrează cu zahăr.
Poza principala
Galerie foto
1 kg piersici
100 g afine și merișoare
300 g făină
10 g drojdie uscată
50 g unt
120 ml lapte
1 ou
2 linguri cu zahăr
50 g zahăr pudră
sare
Când vrei să-ți surprinzi prietenii, încearcă acest desert cu piersici proaspete și aromate.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu