1.Pentru crema, pune pe foc mic laptele, smantana si semintele batonului de vanilie. Adu la temperatura de fierbere, apoi ia de pe foc si lasa sa se racoreasca.
2.Bate galbenusurile cu zaharul si cu faina si subtiaza cu laptele vanilat, strecurat in prealabil. Pentru o crema si mai fina, strecoara la final compozitia de oua si lapte.
3.Pune pe foc mic, amestecand continuu, pana crema se ingroasa mult (nu trebuie sa curga din lingura). Se ia apoi de pe foc imediat.
4.Incinge cuptorul. Intinde usor aluatul si asaza-l intr-o forma de tarta. Inteapa-l din loc in loc, pune deasupra o foaie de pergament si acopera cu boabe de fasole.
5.Da la cuptor pentru 15 minute, scoate si indeparteaza fasolea si mai coace alte 10-15 minute, pana aluatul a devenit crocant. Lasa sa se racoreasca vreo 20 de minute.
6.Cand aluatul s-a racit, toarna crema si asaza deasupra ciresele bine scurse. Topeste ciocolata si orneaza deasupra dupa inspiratie.
cremă
5 gălbenușuri
250 ml lapte
250 ml smântână dulce
120 g zahăr
1 linguriță cu făină
1 baton de vanilie
tartă
375 g aluat de foitaj
500 g cireşe
60 g ciocolata alba
Adaugă comentariu