1. Pentru aluat: puneti faina, untul si zaharul intr-un blender si mixati temeinic. Adaugati galbenusul si 2 linguri de apa rece si mixati pana ce aluatul devine consistent. Rulati pe suprafata de lucru, pana ce capata forma unui cilindru. Infasurati in folie de plastic si dati la rece pentru 30 de minute.
2. Puneti aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina. Puneti-l in tava, indepartand aluatul in exces. Acoperiti aluatul din tava cu hartie de copt si presarati boabe de fasole deasupra. Puneti tava la congelator pana cand cuptorul se incalzeste la 190 de grade. Coaceti pentru 15-20 de minute, indepartati boabele de fasole si hartia si mai coaceti inca 5 minute. Lasati sa se raceasca.
3. Pentru umplutura: preparati crema dorita conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugati coaja de portocale. Inmuiati gelatina in 3 linguri de zeama de portocale pentru 5 minute. Puneti bolul la bain-marie pana se topeste gelatina. Lasati sa se raceasca pentru cateva minute apoi adaugati gelatina in crema.
5. Puneti aluatul de tarta copt si racit pe un tocator de lemn. Intindeti crema pe suprafata acestuia. Dati la rece.
6. Taiati capsunele in feliute. Aranjati-le peste crema.
7. Incalziti gemul cu putin suc de portocale sau apa pentru a prepara glazura. Turnati cu o lingura peste capsunele de pe tarta. Decorati cu menta.
8. Pentru sos: Mixati capsunele pana capata consistenta unui piure. Amestecati inauntru zaharul si putin suc de lamaie sau portocale. Serviti alaturi de tarta.
Pentru aluat:
150 g faina
90 g unt
30 g zahar tos
1 galbenus
Pentru umplutura:
coaja si zeama de la o portocala
500 g crema de patiserie (cutie/tub)/frisca lichida
2-3 foi de gelatina
12-14 capsune medii (aprox. 300 g)
2 linguri gem de caise, pentru glazura
Pentru sos:
150 g capsune
1 lingura zahar pudra
Adaugă comentariu