1.Pentru blat, mixează gălbenușurile cu zahărul până obţii o spumă. Încorporează untul și mixează din nou. Adaugă albușurile, bătute spumă cu sare.
2.Pune laptele, presară făina cu praful de copt și amestecă ușor. Toarnă compoziţia astfel obţinută într-o formă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină.
3.Coace la cuptor, la foc moderat, 25 de minute. Între timp, pregătește crema. Freacă gălbenușurile cu zahărul.
4.Toarnă 150 ml de lapte și amestecă ușor la bainmarie până se topește zahărul. Când s-a răcorit, adaugă gelatina dizolvată în 50 ml de apă rece.
5.Încorporează albușurile spumă și frișca bătută cu restul de lapte. Întinde crema peste blatul răcorit. Așază deasupra căpșunele, fie întregi, fie tăiate pe jumătate.
6.Toarnă deasupra gelatina, pregătită după indicaţiile de pe plic. Lasă la rece minimum o oră.
500 g căpșune (sau orice alt fruct)
1 plic gelatină
Pentru blat
150 g făină
75 g zahăr
75 g unt
2 ouă
20 ml lapte
1 plic praf de copt
sare
Pentru cremă
450 ml lapte
2 ouă
150 g zahăr
2 pliculețe cu gelatină
50 ml apă rece
2 pliculețe cu praf de frișcă
Adaugă comentariu