Home » Tartă cu afumătură și conopidă

Tartă cu afumătură și conopidă

1.Amestecă făina cernută cu un praf de sare, untul și oul. Pune aluatul format în frigider, la rece.

2.Taie conopida bucățele și pune-o în apă clocotită pentru 3-4 minute sau până se înmoaie puțin. 

3.Feliază prazul, taie bucățele afumătura și călește-le împreună.

4.Întinde aluatul în forma de tartă unsă cu unt. Pune deasupra o hârtie de copt și umple tarta cu boabe de fasole sau de orez. Dă la cuptor pentru un sfert de oră.

5.Scoate tarta și înlătură hârtia de copt. Presară deasupra bucățelele de conopidă și amestecul de praz și afumătură. Bate ouăle, adaugă cele două tipuri de smântână și toarnă amestecul lichid peste conopidă. Presară piper și brânza emmentaler și dă tarta cu afumatura si conopida la cuptor pentru alte 40-45 de minute (la 180 °C).

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Tartă cu varză și chimen

Poza principala

quiche_mica.jpg

250 g făină

Sare

125 g unt

1 ou

Unt pentru uns

 

Pentru umplutură:

1 conopidă mică

1 fir de praz

250 g afumătură (bacon, mușchi, șuncă)

2 linguri cu ulei

200 g smântână

100 ml smântână pentru gătit

3 ouă

Piper măcinat

100 g brânză emmentaler

 

Tartă cu praz

Pentru cină pregătește o tartă cu afumătură și conopidă. Însoțește-o cu un pahar cu vin tămâios și seara va fi una perfectă.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.