- Cerneți făina într-un vas, adăugați gălbenușul de ou, un praf de sare, uleiul de măsline, laptele și untul topit.
- Frământați aluatul cu mâinile, formați o minge pe care înfășurați-o în folie alimentară.
- Lăsați aluatul la rece pentru 30 minute.
- Curățați andivele și tăiațile în fâșii.
- Tocați ceapa verde și căliți-o în unt aproximativ 5 minute, la foc mic.
- Scoateți aluatul și întindeți din el o foaie subțire cu care tapetați o formă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină.
- Înțepați aluatul cu o furculiță din loc în loc.
- Într-un alt vas amestecați mozzarella dată pe răzătoarea mare, laptele, parmezanul și ouăle.
- Condimentați cu sare și piper și omogenizați ingredientele.
- Adăugați în acest amestec prosciutto feliat și andivele.
- Turnați compoziția peste aluatul din tavă.
- Introduceți tava în cuptorul preâncălzit la 180 de grade pentru 30 minute.
- Serviți cu parmezan ras pe deasupra.
Credit Foto: Fotolia/ Peteers
Poza principala
Pentru aluat:
- 170 g făină
- 20 g unt sărat
- 2-3 linguri lapte
- 1 gălbenuș ou
- sare
- 3 linguri ulei măsline
Pentru umplutură:
- 100 g prosciutto crudo sau bacon
- 400 g andive
- 2 ouă
- 2 fire ceapă verde
- 50 ml lapte
- 50 g mozzarella
- 20 g unt sărat
- 3 linguri parmezan
- sare
- piper
Tartele, alegerea perfectă pentru petreceri.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu