Home » Tarta cu andive

Tarta cu andive

  1. Cerneți făina într-un vas, adăugați gălbenușul de ou, un praf de sare, uleiul de măsline, laptele și untul topit.
  2. Frământați aluatul cu mâinile, formați o minge pe care înfășurați-o în folie alimentară.
  3. Lăsați aluatul la rece pentru 30 minute. 
  4. Curățați andivele și tăiațile în fâșii.
  5. Tocați ceapa verde și căliți-o în unt aproximativ 5 minute, la foc mic.
  6. Scoateți aluatul și întindeți din el o foaie subțire cu care tapetați o formă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină.
  7. Înțepați aluatul cu o furculiță din loc în loc.
  8. Într-un alt vas amestecați mozzarella dată pe răzătoarea mare, laptele, parmezanul și ouăle. 
  9. Condimentați cu sare și piper și omogenizați ingredientele. 
  10. Adăugați în acest amestec prosciutto feliat și andivele.
  11. Turnați compoziția peste aluatul din tavă.
  12. Introduceți tava în cuptorul preâncălzit la 180 de grade pentru 30 minute.
  13. Serviți cu parmezan ras pe deasupra.

 Credit Foto: Fotolia/ Peteers

Poza principala

tarta_cu_andive.jpg

Pentru aluat:

  • 170 g făină
  • 20 g unt sărat
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 gălbenuș ou
  • sare
  • 3 linguri ulei măsline

Pentru umplutură: 

  • 100 g prosciutto crudo sau bacon
  • 400 g andive
  • 2 ouă
  • 2 fire ceapă verde
  • 50 ml lapte
  • 50 g mozzarella
  • 20 g unt sărat
  • 3 linguri parmezan 
  • sare
  • piper

 

Tartele, alegerea perfectă pentru petreceri.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.