1.Pentru aluat, amestecă toate intredientele până se omogenizează și nu se mai prinde de mâini. Învelește-l în folie și dă-l la rece măcar jumătate de oră.
2.Coace ardeii și pune-i într-un vas metalic. Presară sare și acoperă cu un capac. Lasă 10-15 minute, curăță ardeii de coajă și semințe, apoi taie-i subțire.
3.Pune-le într-un bol, presară un strop de ulei de măsline, sare și piper și amestecă. Lasă să se întrepătrundă aromele.
4.Întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, dar păstrează o bucată mică și pentru decor. Așază-l în forma de copt, decupează marginile și înțeapă aluatul cu o furculiță.
5.Așază deasupra feliile de ardei și decorează cu fâșii de aluat. Dă la cuptorul încins 25-30 de minute. Scoate și lasă să se răcească înainte de a tăia tarta.
Suestie
Presară pe aluat, odată cu ardeiul, 100 g brânză sfărâmată sau cașcaval ras.
6 ardei grași (de diferite culori)
ulei de măsline
sare
piper
Pentru aluat :
350 g făină
1 pachet cu margarină
7 linguri cu apă
1 lingură cu oțet
sare
Adaugă comentariu