Tartă cu brânză dulce

1.Amestecă făina, sarea și zahărul într-un vas, adaugă untul și gălbenușul, apoi frământă ușor cu vârful degetelor. Adaugă lapte sau apă, dar doar cât să fie aluatul maleabil. Formează o minge de aluat, învelește-o în folie și dă la frigider o jumătate de oră. 

2.Pune stafidele în apă cu esenţă de rom ca să se hidrateze. Amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle bătute bine cu telul, smântâna. Adaugă stafidele scurse. 

3.Întinde două treimi din aluat o foaie subţire și pune în formă, pe hârtie de copt. Tornă umplutura de brânză, apoi, din restul de aluat tăiat în fâșii, fă grilaj. Unge grilajul cu ou bătut și dă la cuptor 30-35 de minute.

 

Tarta cu zmeura

Poza principala

tarta_cu_branza_dulce_fotolia_26618404_subscription_xl.jpg_c_s.e._shooting_-_fotolia.com_mica.jpg

pentru aluat:

300 g făină

150 g unt

1 gălbenuș

½ linguriţă cu sare

3 linguri cu zahăr

apă călduţă sau lapte

 

pentru cremă:

500 g brânză de vaci grasă

300 g zahăr

2 ouă + 1 ou de uns

2 pliculeţe cu zahăr vanilat

1 lingură cu smântână

50 g stafide mari

esenţă de rom

 

Tarta ciresata

Cremoasă și aromată, tarta cu brânză dulce este desertul potrivit pentru toți ai casei.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE