1.Amestecă făina, sarea și zahărul într-un vas, adaugă untul și gălbenușul, apoi frământă ușor cu vârful degetelor. Adaugă lapte sau apă, dar doar cât să fie aluatul maleabil. Formează o minge de aluat, învelește-o în folie și dă la frigider o jumătate de oră.
2.Pune stafidele în apă cu esenţă de rom ca să se hidrateze. Amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle bătute bine cu telul, smântâna. Adaugă stafidele scurse.
3.Întinde două treimi din aluat o foaie subţire și pune în formă, pe hârtie de copt. Tornă umplutura de brânză, apoi, din restul de aluat tăiat în fâșii, fă grilaj. Unge grilajul cu ou bătut și dă la cuptor 30-35 de minute.
pentru aluat:
300 g făină
150 g unt
1 gălbenuș
½ linguriţă cu sare
3 linguri cu zahăr
apă călduţă sau lapte
pentru cremă:
500 g brânză de vaci grasă
300 g zahăr
2 ouă + 1 ou de uns
2 pliculeţe cu zahăr vanilat
1 lingură cu smântână
50 g stafide mari
esenţă de rom
Adaugă comentariu