Crocant, cremos dar mai ales gustos. Un desert pe bază de căpșune și alune.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
Pentru crustă:
- 140 g făină
- 50 g alune
- 100 g unt, tăiat cuburi
- 50 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș de ou
Pentru umplutură:
- 250 g mascarpone
- 2 linguri zahăr pudră
- 150 g smântână
- 450 g căpșuni
Pentru topping:
- 140 g caramele
- 6 linguri lapte
- 85 g alune decojite (prăjite)
Modalitate de preparare:
- Încălziți cuptorul la 190 de grade.
- Plasați făina și alunele într-un procesor de alimente și adăugați untul.
- Pulsați până obțineți firimituri fine, apoi adăugați zahărul și pulsați pentru încă câteva secunde.
- Se adaugă gălbenușul și 1-2 linguri de apă rece.
- Continuați să amestecați pentru a obține un amestec ferm.
- Frământați aluatul pe o suprafață presărată cu făină, apoi întindeți o foaie pentru forma de tartă cu diametrul de 23-24 cm.
- Tăiați cu ajutorul unui cuțit excesul de aluat.
- Acoperiți tarta cu o hârtie de copt și adăugați boabe de fasole.
- Introduceți tava în cuptor și coaceți pentru 15 minute.
- Eliminați hârtia și coaceți pentru încă 5-7 minute.
- Combinați caramelele și laptele într-un vas.
- Plsați vasul pe foc și încălziți ușor până când caramelele încep să se topească și obțineți un sos neted și lucios.
- Combinați brânza mascarpone cu zahărul pudră.
- Adăugați în acest amestec jumătate din cantitatea de căpșuni și smântâna lichidă pentru frișcă.
- Mixați pentru a avea o compoziție omogenă.
- Ungeți blatul cu două treimi din sosul de caramel și adăugați amestecul de mascarpone.
- La final decorați cu restul căpșunilor, sosul rămas și alunele prăjite.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu