1. Topiti untul intr-o tigaie mai mare si puneti ceapa si frunza de dafin. Asezonati. Acoperiti tigaia si gatiti ceapa, la foc mic, pentru 30 de minute, pana se rumeneste si se inmoaie. Agitati tigaia din cand in cand pentru a preveni lipirea cepei. Lasati deoparte sa se raceasca.
2. Intindeti aluatul apoi puneti-l in forma de tarta. Intepati baza aluatului cu o furculita. Lasati la rece pana se incalzeste cuptorul.
3. Potriviti cuptorul la 200 de grade. Bateti oul, apoi potriviti de sare, piper si nucsoara. Adaugati smantana si amestecati.
4. Indepartati frunza de dafin din tigaia cu ceapa. Puneti ceapa in tava cu aluat, niveland-o. Turnati apoi amestecul de ou si smantana si presarati branza rasa.
5. Dati la cuptor si coaceti tarta cu ceapa pentru 40 de minute pana cand se rumeneste. Serviti tarta calda, cu salata.
credit foto: Guliver
60 g unt
500 g ceapa, curatata si taiata
1 frunza de dafin
sare si piper negru proaspat macinat
175 g aluat de tarta
1 ou
nucsoara
300 ml smantana
30 g branza Gruyere, rasa
Adaugă comentariu