Tarta cu ciocolata fina

1.Cerne împreună făina, zahărul, cacaua și un praf de sare.

2.Adaugă untul și amestecă în blender de câteva ori, până obții un pesmet cu granulație mai mare.

3.Pune apoi ouăle reci bătute cu laptele și mai amestecă de câteva ori. Împarte aluatul obținut în două, înfoliază-le și dă-le la rece jumătate de oră.

4.Întinde aluatul (sau pe amândouă, în funcție de mărimea formelor de copt) în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă la rece din nou, până aluatul s-a întărit. Coace-l apoi 15-20 de minute, lasă-l să stea în formă 5 minute și apoi scoate crusta de tartă pe un grătar, până se răcește bine.

5.Între timp, pune la baie de aburi smântâna și zahărul și amestecă până se omogenizează. Dă deoparte.

6.Adaugă ciocolata ruptă în bucăți și untul, amestecă până se topesc. La final, adaugă un praf de sare.

7.Toarnă crema de ciocolată în crusta de aluat și dă la rece până în momentul servirii. 

Credit foto: Guliver/Thinckstock.

Poza principala

tarta_cu_ciocolata_fina_mi.jpg

pentru aluat

250 g unt foarte rece, tăiat cubulețe

2 ouă mari

40 ml lapte rece

500 g făină

100 g zahăr pudră

2 lingurițe cu cacao

sare

 

pentru crema de ciocolata:

150 g ciocolată (minimum 60% cacao)

300 ml smântână pentru frișcă

2 linguri cu zahăr pudră

2 linguri cu unt

sare de Himalaya

Dacă iubești ciocolata, nu ai cum să reziști ispitei! Pregătește celor dragi rețeta de tartă cu ciocolată fină.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE