1.Cerne împreună făina, zahărul, cacaua și un praf de sare.
2.Adaugă untul și amestecă în blender de câteva ori, până obții un pesmet cu granulație mai mare.
3.Pune apoi ouăle reci bătute cu laptele și mai amestecă de câteva ori. Împarte aluatul obținut în două, înfoliază-le și dă-le la rece jumătate de oră.
4.Întinde aluatul (sau pe amândouă, în funcție de mărimea formelor de copt) în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă la rece din nou, până aluatul s-a întărit. Coace-l apoi 15-20 de minute, lasă-l să stea în formă 5 minute și apoi scoate crusta de tartă pe un grătar, până se răcește bine.
5.Între timp, pune la baie de aburi smântâna și zahărul și amestecă până se omogenizează. Dă deoparte.
6.Adaugă ciocolata ruptă în bucăți și untul, amestecă până se topesc. La final, adaugă un praf de sare.
7.Toarnă crema de ciocolată în crusta de aluat și dă la rece până în momentul servirii.
Credit foto: Guliver/Thinckstock.
pentru aluat
250 g unt foarte rece, tăiat cubulețe
2 ouă mari
40 ml lapte rece
500 g făină
100 g zahăr pudră
2 lingurițe cu cacao
sare
pentru crema de ciocolata:
150 g ciocolată (minimum 60% cacao)
300 ml smântână pentru frișcă
2 linguri cu zahăr pudră
2 linguri cu unt
sare de Himalaya
Adaugă comentariu