Home » Deserturi & băuturi » Tartă cu ciocolată, nucă de cocos și portocale
Deserturi & băuturi

Tartă cu ciocolată, nucă de cocos și portocale

Desert fără coacere, simplu și sănătos.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 12

Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 75 g curmale
  • sucul de la 1 portocală
  • coaja de la 2 portocale
  • 50 g ulei nucă de cocos
  • 170 g miere de albine
  • 140 g pudră de cacao

Pentru crustă:

  • 100 g ulei nucă de cocos
  • 140 g migdale
  • 175 g fulgi nucă de cocos
  • 2 1/2 linguri miere de albine
  • 1 linguriță pudră de cacao

Modalitate de preparare:

  1. Turnați apă clocotită peste curmale și lăsați-le să se hidrateze timp de 20 de minute.
  2. Între timp combinați ingredientele pentru crustă într-un blender.
  3. Pulsați până sunt complet combinate.
  4. Distribuiți amestecul într-o tavă cu diametrul de 23 cm.
  5. Acoperiți cu folie și lăsați blatul la rece cât timp vă ocupați de umplutură.
  6. Scurgeți curmalele de excesul de apă și combinați-le în blender împreună cu sucul de portocală, fulgii de cocos, uleiul de cocos, mierea de albine și cacao.
  7. Mixați până aveți o compoziție netedă.
  8. Adăugați umplutura peste blat și neteziți cu o spatulă.
  9. Lăsați la rece minim 1 oră.
  10. Scoateți din frigider cu 10 minute înainte de servire și presărați pe deasupra coajă de portocală și pudră de cacao.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.