Desert fără coacere, simplu și sănătos.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 12
Ingrediente:
Pentru umplutură:
- 75 g curmale
- sucul de la 1 portocală
- coaja de la 2 portocale
- 50 g ulei nucă de cocos
- 170 g miere de albine
- 140 g pudră de cacao
Pentru crustă:
- 100 g ulei nucă de cocos
- 140 g migdale
- 175 g fulgi nucă de cocos
- 2 1/2 linguri miere de albine
- 1 linguriță pudră de cacao
Modalitate de preparare:
- Turnați apă clocotită peste curmale și lăsați-le să se hidrateze timp de 20 de minute.
- Între timp combinați ingredientele pentru crustă într-un blender.
- Pulsați până sunt complet combinate.
- Distribuiți amestecul într-o tavă cu diametrul de 23 cm.
- Acoperiți cu folie și lăsați blatul la rece cât timp vă ocupați de umplutură.
- Scurgeți curmalele de excesul de apă și combinați-le în blender împreună cu sucul de portocală, fulgii de cocos, uleiul de cocos, mierea de albine și cacao.
- Mixați până aveți o compoziție netedă.
- Adăugați umplutura peste blat și neteziți cu o spatulă.
- Lăsați la rece minim 1 oră.
- Scoateți din frigider cu 10 minute înainte de servire și presărați pe deasupra coajă de portocală și pudră de cacao.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu