Profită la maxim de gustul unic al cireșelor.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 1 tartă cu diametrul de 23 cm
Tartă cu cireșe
Ingrediente:
Pentru blat:
- 125 g făină
- 55 g zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 110 g unt rece
- 2 gălbenușuri
Pentru umplutură:
- 50 cireșe
- 3 ouă
- 70 g zahăr
- 175 g smântână
- 1/2 linguriță vanilie
Modalitate de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Pentru aluat, puneți făina, zahărul și sarea într-un castron mare.
- Adăugați bucățile de unt și amestecați cu mâinile pentru a obține o textură sfărâmicioasă.
- Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați gălbenușurile.
- Lăsați compoziția la rece pentru 30 de minute.
- Întindeți o foaie de aluat, tapetați o tavă de tartă și lăsați la rece pentru 15 minute.
- Pentru umplutură, așezați cireșele peste crustă.
- Se bat ouăle cu zahărul, apoi se încorporează smântâna și vanilia.
- Se toarnă crema peste cireșe.
- Se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
- Se lasă să se răcească înainte de servire.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu