Aperitive, salate, sosuri

Tartă cu ciuperci și oțet balsamic

1.Amestecă toate ingredientele pentru aluat și răstoarnă totul pe o folie transparentă. Împachetează și dă la rece 20 de minute.

2.Pentru umplutură, unge cu ulei o tigaie adâncă și aurește ceapa tocată. Adaugă ciupercile feliate și lasă-le să scadă sosul care se formează, adaugă la final 1-2 linguri cu oțet, piper măcinat și sare. Amestecă și lasă să scadă.

3.Întinde aluatul în forma de tartă, unge deasupra cu sos de roșii/ardei și pune deasupra ciupercile. Presară deasupra brânza rasă (sau parmezan), pliază deasupra marginile aluatului și dă la cuptorul încins pentru 25 de minute sau până aluatul s-a copt și a căpătat o culoare arămie.

 

credit foto: © agneskantaruk – Fotolia.com

 

Tarta frageda cu ciuperci

Poza principala

tarta_cu_ciuperci_si_otet_balsamic_fotolia_63871336_subscription_xl.jpg_c_agneskantaruk_-_fotolia.com_mica.jpg

pentru aluat

200 g făină

3 linguri cu unt rece tăiat cuburi

125 ml smântână

1 lingură cu zeamă de lămâie

3 linguri cu apă foarte rece

½ linguriță cu sare

 

pentru umplutură:

1 ceapă roșie/1 legătură de ceapă verde

120 g ciuperci feliate

sos de roșii/de ardei

¼ linguriță cu sare

¼ linguriță cu piper măcinat

50 g brânză Gruyere

oțet balsamic

ulei

 

Tartă rapida

O cină savuroasă, ideală pentru serile în oamenilor dragi.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE