- Pentru aluat, amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat cubulețe până obții o textură nisipoasă. Adaugă gălbenușul sau apa, dă aluatului o formă rotundă, înfoliază-l și dă-l la rece jumătate de oră.
- Între timp, călește într-o linguriță cu unt ceapa tocată fin împreună cu ciupercile tocate din cuțit. Când apa (pe care o lasă ciupercile) a scăzut, adaugă cubulețele de pui și lasă pe foc doar câteva minute. Sărează și pipărează după gust și lasă să se răcoreacă.
- Bate ouăle cu smântâna și un praf de sare și încorporează-le în compoziția de ciuperci. Întinde aluatul în forma de copt și toarnă umplutura. Presară deasupra cașcavalul și dă la cuptor pentru 40-50 de minute sau până capătă o culoare aurie și apetisantă.
- Scoate din cuptor și lasă deoparte 10 minute, abia apoi feliază și servește tarta cu ciuperci și pui.
Poza principala
Galerie foto
Pentru aluat
200 g făină
125 g unt rece
1 gălbenuș (sau 3 linguri cu apă rece)
Sare
Pentru umplutură
1 cutie cu ciuperci
½ piept de pui fiert (sau 200 g șuncă)
2-3 ouă
200 g smântână
1 ceapă mică (3-4 fire ceapă verde)
50 g cașcaval (sau mozzarella)
Unt
Sare
Piper
Ușor de pregătit și gustoasă, tarta cu ciuperci și pui este o alegere minunată pentru cină.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu