1. Preincalziti cuptorul la 180°. Preparati aluatul de foi si asezati-l intr-o tava de tarta de aproximativ 25 cm. Acoperiti forma de tarta cu folie si umpleti-o cu fasole uscata, orez negatit sau fasole ceramica de gatit (alternativ, faceti cateva incizii la baza folosind un cutit ascutit) si puneti-o la copt circa 15 minute. Scoateti-o din cuptor, inlaturati folia si fasolea (daca s-a folosit) si lasati-o la racit. Acum aluatul de tarta va avea o forma fixa.
2. Amestecati ouale si zaharul cu un blender sau manual pana cand amestecul devine cremos. Adaugati coaja de lamaie rasa si sucul de lamaie. Amestecati ingredientele, apoi adaugati frisca si amestecati din nou foarte bine.
3. Puneti acest amestec in forma de tarta partial coapta, apoi puneti-o intr-o tava si lasati-o la copt circa 25-30 minute pana cand aceasta incepe sa faca crusta. Scoateti-o din cuptor si lasati-o la racit, apoi inlaturati crusta exterioara a tavii si puneti compozitia pe o farfurie. Presarati zahar pudra.
Pentru o prezentare mai atractiva taiati sabloane hartie de aceeasi marime si puneti-le pe tarta, suprapunandu-le pentru a realiza tiparul dorit, cum ar fi modelul diamant de mai sus. Presarati cu zahar pudra si apoi inlaturati bucatile de hartie cu grija pentru a dezvalui modelul.
Se serveste simplu sau cu frisca.
25 cm foi de aluat
4 oua
125 g zahar vanilat
coaja de lamaie si suc de lamaie de la 2 lamai
200 ml frisca
zahar pudra
Adaugă comentariu