Home » Promo » Tarta cu dovleac si nuci pecan
Promo

Tarta cu dovleac si nuci pecan

1. Setati cuptorul la 200 de grade. Asezati dovleacul intr-o tava si coaceti-l pentru 40 de minute, pana se inmoaie si se rumeneste putin.

2. Asezati aluatul in tava de tarta. Dati-l la frigider pentru 15 minute, apoi taiati marginile care ies din tava. Asezati hartie de copt peste aluat si puneti cateva boabe de fasole pe deasupra. Coaceti aluatul pentru 15 minute, apoi indepartati boabele si hartia de copt. Coaceti inca 5 minute pana aluatul se rumeneste.

3. Reduceti temperatura cuptorului la 160 de grade.

4. Pentru umplutura: scoateti pulpa dovleacului si pasati-o, cu un blender, pana obtineti o crema fina.

5. Puneti galbenusurile intr-un castron, apo zaharul si bateti spuma. Adaugati frisca, siropul, mirodeniile si vanilia. Amestecati apoi adaugati compozitia peste crema de dovleac.

6. Puneti compozitia peste aluatul de tarta copt si coaceti pentru o ora, pana ce umplutura se intareste.

7. Pentru topping: Turnati siropul intr-o tigaie si adaugati nucile pecan. Prajiti putin. Asezati nucile pe tarta cu dovleac, turnati siropul si mai dati la cuptor pentru 10 minute.

8. Scoateti tarta cu dovleac si nuci pecan din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Presarati zahar pudra pe deasupra, daca va place.

Placinta cu dovleac si nuci

Supa de dovleac

Poza principala

rexfeatures_1269754e_mica.jpg

225 g aluat de tarta
Pentru umplutura:
450 g dovleac, taiat pe jumatate, fara seminte
2 galbenusuri
60 g zahar muscovado
125 ml frisca lichida
2 linguri sirop de artar
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita extract de vanilie
Pentru topping:
75 g nuci pecan, sarate
6 linguri sirop de artar
1 lingura zahar pudra

Puneti sa va preparati propriul vostru aluat simplu de tarta cu dovleac, folosind 150 g de faina si 75 g unt, framantate bine.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.