Pentru a face aluatul:
Puneti faina intr-un castron, adaugati untul in felii subtiri si amestecati pana cand arata ca firimiturile de paine. Adaugati migdalele, zaharul si galbenusul. Amestecati cu o furculita, apoi cu mainile, pentru a face o coca fina.
Framantati cu grija ca sa obtineti o sfera de aluat. Presati sau rulati cu facaletul si asezati foaia in tava tapetata cu hartie de copt. Faceti o margine subtire, ridicand un pic marginile pe care le puteti decora folosind un cutit. Raciti pentru 30 de minute.
Potriviti cuptorul la o temperatura moderata (180 grade). Intepati tarta pe toata suprafata lui cu o furculita. Coaceti tarta cu fructe pentru 15-18 minute, pana in punctul in care incepe sa se rumeneasca. Lasati apoi sa se raceasca.
Pentru a face umplutura:
Bateti branza mascarpone intr-un castron cu crema de prajituri (sau frisca), adaugati zaharul pudra si sucul de lamaie. Toarna umplutura pe blatul racit. Spalati si uscati fructele si presarati-le deasupra. Serviti in 2 ore de la decorare. Pudrati tarta cu fructe cu zahar pudra inainte de a se servi.
Pentru aluat:
150g faina
90g unt
60g migdale
60g zahar
1 galbenus de ou
Pentru umplutura:
250g de branza mascarpone
3 linguri de crema de prajituri sau frisca
1 lingura de zahar pudra
2 linguri de suc de lamaie
400 g de fructe de padure
Adaugă comentariu