1.Freacă spumă untul cu zahărul până devine cremos. Încorporează gălbenușurile unul câte unul.
2.Adaugă făina cernută proaspăt, praful de copt și esenţa de vanilie după gust. Frământă cu mâna, iar când aluatul este gata, oprește o bucată de mărimea unei mingi de tenis.
3.Întinde aluatul cu mâna în forma de tartă tapetată cu făină (acoperă și marginile). Înţeapă aluatul cu o furculiţă și dă-l la cuptorul încins pentru zece minute.
4.Între timp, amestecă gemul de vișine cu 1-2 linguri cu apă rece și adaugă, pentru un plus de gust, un strop de esenţă de vanilie.
5.Întinde gemul peste aluat și decorează cu fâșii modelate din aluatul oprit. Dă la cuptor din nou, până când tarta devine aurie, iar aluatul s-a copt. Taie doar după ce s-a răcit.
6.Recomandare: Înlocuiește gemul de vișine cu magiun de prune în care ai adăugat o mână de nucă zdrobită și trei albușuri bătute spumă
3 ouă
500 g făină
250 g unt
200 g zahăr
300 g gem de vișine
1 plic praf de copt
esenţă de vanilie
Adaugă comentariu