1. Pune chiflele în cuptorul încins şi lasă-le până se usucă puţin. Fărâmiţează-le apoi într-un castron mare şi amestecă-le cu carnea de iepure şi verdeaţa.
2. Toarnă zerul, asezonează cu cimbru, sărează după gust şi amestecă. Lasă să se odihnească vreo 15-20 de minute. Adaugă legumele congelate şi prazul tăiat rondele subţiri.
3. Bate ouăle şi adaugă-le şi pe ele. Amestecă bine, dar cu grijă să nu sfărâmi legumele, apoi toarnă compoziţia într-o formă unsă din belşug cu unt.
4. Acoperă cu feliile de caşcaval şi dă la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, pentru 30 de minute (sau până se rumeneşte frumos caşcavalul).
De reţinut: Carnea de iepure are foarte puţin colesterol şi foarte puţină sare. Este, aşadar, carnea recomandată cu căldură bolnavilor de inimă, hipertensivilor.
credit foto: Photoland/Photocuisine
Friptura de iepure marinat cu salata verde
200 g pulpă de iepure tăiată bucăţi mici
200g amestec de legume congelate
150 g caşcaval afumat, felii
1 fir de praz
2 chifle din făină integrală
1 lingură cu zer (sau lapte)
2 ouă
2 linguri cu verdeaţă (pătrunjel, creson, chive)
cimbru
sare
unt pentru uns tava
Adaugă comentariu