Tartele, mereu un desert cu dichis.
Dificultate: mediu
Timp de prepapare: mediu
Porții: 6-8
Ingrediente:
- 300 g aluat pt tartă (rețeta AICI)
- făină pentru pudrat
- 2 ouă
- 4 gălbenușuri
- 180 g zahăr tos
- 200 ml smântână
- zeama de la 2 lămâi
- zahăr pudră
Modalitate de preparare:
- Cu sucitorul, întindeți aluatul pe blatul de lucru și montați-l într-o formă cu diametrul de 20 cm și fundul detașabil.
- Lăsați aluatul la frigider timp de 20 de minute.
- În cuptorul încins la 190 grade, întroduceți aluatul acoperit cu hțrtie de pergament și boabe de fasole pentru a opri creșterea.
- Lăsați tarta în cuptor timp de 15 minute, apoi înlăturați hârtia cu boabele de fasole sau orez și coaceți tarta pentru încă 5 minute.
- Lăsați temperatura cuptorului la 140 de grade.
- Într-un castron, frecați ouăle, gălbenușurile și zahărul, apoi încorporați smântâna.
- La final adăugați zeama de lămâie.
- Treceți amestecul printr-o sită fină și turnați compoziția în aluatul de tartă.
- Coaceți tarta pentru 50-60 de minute, până ce umplutura se încheagă.
- Feliați după ce tarta este complet răcită și pudrați cu zahăr pudră.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Ce tip de smantana se foloseste?
Acra (fermentata) sau dulce, pentru frisca?