1. Freci untul cu oul si sarea.
2. Adaugi deasupra faina si apa si framanti cu degetele pana obtii un aluat faramitat.
3. Formezi o bila de aluat pe care o invelesti in folie si o dai la frigider.
4. Pentru crema, freci ouale cu zaharul, sucul si coaja rasa de lamaie. Adaugi unt, putin cate putin, apoi bati totul cu putina apa fierbinte.
5. Scoti aluatul din frigider si il intinzi pe o forma de tarta, tapetata cu hartie de copt, presand bine marginile.
6. Il intepi cu furculita.
7. Il acoperi cu o folie de aluminiu peste care asezi boabe de fasole, ca sa nu creasca. Dai la cuptor, la 200°C pentru 20 de minute, apoi indepartezi folia si mai lasi la copt 10 minute, pana devine auriu.
8. Torni crema peste tarta fierbinte si o bagi din nou la cuptor, la 180°C pentru 45 de minute. Verifica din cand in cand sa ramana galbena. Daca se „rumeneste” spre final, acoper-o cu folie de aluminiu.
9. Prepara glazura de lamaie conform instructiunilor de pe ambalaj. Creeaza forme din glazura pe suprafata tartei. Serveste tarta rece.
Revista FEMEIA.
Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt
1 ou
1 varf de sare
1 lingura apa rece
hartie de copt
Pentru crema:
3 oua
125 g zahar
125 g frisca
sucul si coaja rasa a 2 lamai
70 g unt
2 linguri zahar
Pentru decor:
1 pachet glazura pentru prajituri, cu aroma de lamaie
feliute de lamaie, optional, pentru un plus de aroma
Comentarii