1. Frământă toate ingredientele pentru aluat, întâi cu lingura, apoi cu mâinile, pe planșetă. Formează o bilă și lasă la rece măcar două ore. Scoate aluatul și tapetează cu el o crăticioară înaltă, cu gura mai strânsă.
2. Pune chiftelele, mazărea fiartă separat și scursă, roșiile și bulionul desfăcut în apă rece, sare și piper, apoi dă la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, aproximativ 30-35 de minute, până ce se coace aluatul.
Poza principala
Galerie foto
10-12 chiftele (de carne, de legume, cum îţi plac)
500 g mazăre proaspătă sau congelată
500 g roșii cherry
2 linguri cu bulion
ulei
sare
piper
pentru aluat:
340 g făină
250 g margarină
100 ml apă + 1 lingură cu oţet
O prepari în fel și chip, dar rețeta de tartă cu legume și chifteluțe e cu adevărat surprinzătoare.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu