1. Pentru crusta: Mixati faina cu zaharul si sarea. Adaugati untul si mixati din nou. Turnati apa, cate o lingura o data si mixati. Luati aluatul si framantati-l doua minute. Presati-l putin, infasurati-l in folie de plastic si dati-l la rece pentru o ora.
2. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Intindeti aluatul pe o suprafata tapetata cu faina, apoi asezati-l intr-o tava unsa cu unt, presandu-l bine. Indepartati aluatul in exces si dati la frigider pentru 15 minute.
3. Scoateti tava cu aluat din frigider si asezati o foaie de hartie de copt peste acesta. Puneti boabe de fasole cat cuprinde peste hartia de copt si dati la cuptor pentru 20 de minute. Scoateti din cuptor, aruncati fasolea si hartia de copt, apoi coaceti inca 15 minute sau pana cand aluatul se rumeneste. Scoateti din cuptor si lasati la racit pe un platou.
4. Intre timp, preparati crema. Incalziti laptele intr-o cratita. Intr-un castron, mixati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati amidonul si amestecati din nou. Mixand in continuare, turnati jumatate din cantitatea de lapte cald in compozitia de ou si zahar. Turnati amestecul de ou peste laptele ramas, in timp ce acesta fierbe, amestecand mereu. Fierbeti pentru un minut. Luati de pe foc, adaugati untul si coaja de lime si amestecati din nou. Puneti crema intr-un bol, acoperti cu folie de plastic si lasati sa se raceasca. Cand s-a racit complet, dati la frigider pentru o ora.
5. Puneti crema in aluatul copt si nivelati. Aranjati feliile de mango si felia de kiwi. Daca nu serviti tarta imediat, acoperiti-o si dati-o la frigider.
300 g faina
60 g zahar
un praf de sare
8 linguri unt
3 linguri apa rece
Crema:
240 ml lapte
3 galbenusuri
80 g zahar
2 linguri amidon
2 linguri unt
1 lingura coaja rasa de lime
Topping:
2 mango, curatati si feliati fin
1 feliuta de kiwi
Adaugă comentariu