Freaca untul cu zaharul. Adauga galbenusul, faina, praful de copt si smantana si framanta un aluat. Lasa-l la rece 60 de minute.
Curata merele si da-le prin razatoare. Pune-le pe foc cu zaharul, scortisoara si coaja de lamaie. Lasa pe foc pana scade aproape toata zeama.
Din aluat, intinde doua foi. Asaza prima foaie intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
Intinde merele calite si presara nuca tocata. Acopera cu cealalta foaie si unge cu putin unt topit. Lasa tarta cu mere la cuptor sa se rumeneasca.
Revista FEMEIA DE AZI
Daca doriti sa incercati o alta modalitate de a prepara aceasta tarta, click aici.
Pentru aluat:
500 g faina
1 lingurita cu praf de copt
200 g unt
100 g zahar pudra
1 galbenus
100 ml smantana
Pentru umplutura:
1,5 kg mere
2 linguri cu zahar pudra
1 lamaie
1 lingura cu scortisoara
100 g nuca
Adaugă comentariu