1. Pentru aluat, pune untul tăiat cubulețe, faina si un praf de sare intr-un robot. Mixeaza bine și toarnă treptat apa, cât să se lege aluatul. Înfoliază-l și dă-l la rece măcar o oră.
2. Călește în untul topit ceapa și ciupercile toacate mărunt, iar la final pune sare șiu piper după gust.
3. Întinde aluatul în tava de tartă și înțeapă-l din loc în loc cu furculița. Pune deasupra amestecul de ciuperci și ceapă, acoperă-l cu mozarella și deasupra așază roșioarele cherry.
4. Dă la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute sau până se rumenește frumos. Taie după ce s-a răcorit puțin.
5. Un pahar cu vin alb și rece e perfect lângă această tartă cu mozzarella.
credit foto: Guliver/Thinckstock
300 g mozzarella
500 g roșii cherry
1 cutie cu ciuperci
1 ceapă
1 linguriță cu unt
sare
piper
pentru aluat:
250 g făină
125 g unt
60 ml apă rece
sare
Adaugă comentariu