1. Cerne faina intr-un castron. Fa in mijloc o adancitura si pune sarea si zaharul. Toarna treptat apa, apoi incorporeaza margarina.
2. Framanta toate aceste ingrediente pana cand vei obtine un aluat fin si omogen. Acopera-l cu folie si lasa-l la rece minimum o ora.
3. Intinde o foaie potrivit de groasa si asaz-o intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Inteapa tarta din loc in loc cu furculita sau o scobitoare si coace la cuptor, la foc moderat, 15 minute.
4. Pune deasupra marmelada amestecata cu nuca tocata mai mare si lasa la cuptor aproximativ 15 minute. Tarta cu nuca si marmelada se poate servi calda sau rece alaturi de un vin fiert cu mere.
Revista Femeia de Azi
300 g nuca
1 borcan cu marmelada
PENTRU ALUAT:
500 g faina
250 g margarina
100 ml apa foarte rece
2 linguri cu zahar
1/2 lingurita cu sare
Adaugă comentariu