1.Amestecă făina, cimbrul, sarea și untul într-un castron până compoziția devine asemănătoare cu pesmetul. Leagă aluatul cu gălbenuș și lapte, strânge-l într-o folie alimentară și dă-l la rece măcar o oră. Întinde-l apoi în forma de tartă și mai dă la frigider alte 20 de minute (sau în congelator, dacă frigideul nu răcește foarte bine).
2.Încinge un cubuleț de unt într-o tigaie și călește ficățeii de pui curățați împrună cu usturoiul feliat, dar fără să-i rumenești. Lasă-i să se răcorească și pune-i apoi într-un mixer împreună cu restul ingredientelor pentru pate de ficat de pui. Mixează până obții o cremă fină și aerată.
3.Coace tarta pentru 20-25 de minute, apoi pune deasupra compoziția de pate de ficat de pui și mai dă la cuptor 20 de minute. Feliază tarta cu pate de ficat de pui după ce s-a răcorit.
pentru aluat
250 g făină
2 lingurițe cu cimbru mărunțit
140 g unt rece tăiat cubulețe
1 gălbenuș
1 lingură cu lapte
½ linguriță cu sare
Pentru pate de ficat de pui
140 g ficat de pui
140 g smântână grasă
1 gălbenuș
1 lingură cu coniac
2 lingurițe cu vin dulce
1 cățel de usturoi
1 ceapă tocată
Unt
Sare
Piper negru
Cimbru uscat
Nucșoară (opțional)
Adaugă comentariu