Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Turnati vinul rosu intr-o cratita, impreuna cu zaharul si gemul. Adaugati perele si fierbeti pentru o ora la foc mic.
Inchideti focul si lasati perele sa se raceasca in sosul de vin rosu, chiar peste noapte daca aveti cum.
Puneti aluatul intr-o tava, ungeti-l cu lapte si intepati-l, din loc in loc, cu o furculita (acest truc va ajuta aluatul sa ramana umflat cand adaugati toppingul).
Coaceti aluatul pentru 20 de minute sau pana creste si se rumeneste. Scoateti perele din sos si taiati-le in sferturi.
In paralel, fierbeti sosul inca 20 de minute, pana scade si se ingroasa.
Aranjati perele pe aluatul crescut si ungeti-le cu sosul de vin rosu. Puneti feliile de gorgonzola si serviti imediat.
Poza principala
Galerie foto
Iata un aperitiv excelent sau un desert atipic, perfect pentru mesele intre prieteni.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu