Mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul amestecand energic, incorporeaza faina cernuta cu un praf de sare. Framanta pana obtii un aluat bine legat. Lasa-l la rece 30 de minute.
Intinde aluatul de tarta intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Asaza o foaie de hartie de copt, apoi boabe de fasole cat cuprinde peste. Da la cuptor, la foc moderat, 20 de minute. Scoate tarta, arunca fasolea si hartia de copt, apoi mai da la cuptor pentru 10 de minute.
Separat, pune zaharul, migdalele pisate, untul si ouale intr-un castron si mixeaza-le bine.
Toarna compozita in aluatul de tarta copt deja si niveleaza.
Pune perele si prunele cu miezul in jos. Presara fulgi de migdale.
Coace la cuptor pentru 45 de minute sau pana cand intreaga compozitie s-a legat.
Lasa sa se raceasca, presara zahar pudra si serveste cu frisca.
90 g zahar
120 g migdale pisate
120 g unt
2 oua, batute
3 pere coapte, curatate, taiate in 2 si fierte in sirop (180 g zahar la 600 ml apa)
6 prune coapte, taiate in 2
50 g fulgi de migdale
zahar pudra
Pentru aluat:
125 g unt
90 g zahar
1 ou
250 g faina
sare
Adaugă comentariu