1. Calește ceapa în unt. Adauga mazarea și acopera cu supa de legume sau apa. Pune-o la fiert la foc moderat.
2. Când a scazut zeama și mazarea este fiarta, adauga putina sare, lingura cu faina și amesteca rapid cu lingura de lemn. Imediat toarna laptele fi erbinte.
3. Paseaza putin cu blenderul, dar cu grija (nu trebuie sa fi e pasta). Lasa sa se racoreasca putin, apoi încorporeaza ouale, batute bine cu sare și piper.
4. Așaza foaia de aluat în forma unsa. Întinde uniform amestecul de mazare și lasa la cuptor la foc moderat cam 45 de minute. Servește cu felii de bacon.
Poza principala
Galerie foto
400 g aluat de foitaj
1 kg mazare
1 ceapa
150 g bacon
250 ml lapte
2 oua
1 lingura cu faina
1 lingura cu unt
supa de legume
sare
piper
Tarta cu piure de mazare este un antreu apreciat pentru gustul sau, este o rețeta perfecta pentru mesele cu prietenii.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu