1. Decojește piersicile bine coapte și zdrobește-le cu furculiţa sau trece-le printr-o sită. Presară deasupra zahărul vanilat si pune piureul intr-o sita.
2. Separat, amestecă făina cu praful de copt și sare. Adaugă laptele, gălbenușurile și untul topit. Din aceste ingrediente, frământă un aluat potrivit.
3. Întinde din el două foi. Așază prima foaie într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină. Întinde deasupra piureul de piersici scurs.
4. Din cealaltă foaie, taie fâșii mai late. Petrece-le peste piureul de piersici astfel încât să obţii un grătar. Coace la cuptor aproximativ 45 de minute.
Truc. Inainte de a pune piureul de fructe in tava, presara deasupra aluatului pesmet de biscuiti (sau gris).
500 g piersici
300 g făină
150 g unt
4 gălbenușuri
50 ml lapte
1 linguriță cu praf de copt
1 pliculeţ cu zahăr vanilat
sare
Adaugă comentariu