1. Într-un castron, frământă făina cu praful de copt, oul, smântâna, margarina topită și răcită și sarea. Aluatul astfel obţinut lasă-l la rece 15 minute.
2. Separat, bate ouăle cu smântâna și un praf de sare. Întinde din aluat o foaie potrivit de groasă. Așaz-o în forma de tartă unsă cu puţin ulei.
3. Unge blatul cu o lingură din amestecul de ou și smântână. Din loc în loc, pune rondele de praz și felii de ciuperci
4. Rade deasupra cașcavalul și toarnă restul de ou și smântână. Presară puţin pătrunjel și lasă la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.
Poza principala
Galerie foto
pentru aluat:
350 g făină
3 linguri cu smântână
50 g margarină
1 plic praf de copt
1 ouă
sare
pentru umplutura
5 ciuperci
2 fire de praz
2 ouă
2 linguri cu smântână
100 g caşcaval
pătrunjel
ulei
Rețeta de tartă cu praz este apetisantă, gustoasă, iar aromele de praz, brânză, pătrunjel fac un preparat pofticios.
Numar de portii
6
Calorii
370
Facebook Comments
Adaugă comentariu