Cum să te bucuri de gustul intens al prunelor?
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente:
- 175 g unt, plus extra de uns
- 500 g prune
- 175 g zahăr muscovado
- 175 g făină cu agent de creștere
- 175 g alune de pădure măcinate
- 3 ouă
- 1 linguriță praf de copt
- 50 g ciocolată neagră
- 2 lingurițe alune
- 2 lingurițe gem de coacăze sau prune
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 180 ° C.
- Ungeți cu unt baza unei forme de tort cu diametrul de 20 cm și tapetați cu hârtie de copt.
- Tăiați în jumătate 4 prune și lăsați-le deoparte pentru mai târziu, apoi se taie prunele rămase.
- Puneți zahărul, untul, făina, alunele măcinate, ouăle și praful de copt intr-un castron mare.
- Bateți cu o lingura de lemn sau mixer electric timp de 1-2 minute, până când aluatul este unul neted.
- Se amestecă prunele tocate si ciocolata și se toarnă compoziția în forma pregătită.
- Aranjați prunele înjumătățit peste partea de sus a amestecului, presându-le ușor în jos, apoi împrăștiați alunele întregi.
- Se dă la cuptor pentru 40-50 de minute, până când își schimbă culoarea în partea de sus.
- Se lasă să se răcorească timp de 10 minute în tavă.
- Se încălzește gemul și se adaugă în partea de sus înainte de servire.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu