- Preîncălziți cuptorul la 180 grade.
- Ungeți cu ulei de cocos o tavă de cuptor dreptunghiulară.
- Scoateți sâmburii prunelor și spălați-le, apoi lăsați-le pe prosoape de hârtie absorbantă.
- Într-un castron mixați brânza, zahărul, laptele, 6 linguri de ulei, amidonul de porumb, amidonul de cartofi, făina de mălai și praful de copt.
- Mixați până obțineți un aluat omogen.
- Turnați aluatul în tava pregătită în prealabil.
- Așezați prunele una lângă cealaltă în aluat.
- Stropiți cu restul cantității de ulei și coaceți timp de 30 de minute.
- La final presărați zahăr brun pe deasupra și introduceți în cuptor pentru încă 2 minute să se caramelizeze.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 1,8 kg prune
- 150 g brânză dulce
- 100 g zahăr
- 6 linguri lapte
- 10 linguri ulei
- 100 g amidon de porumb
- 100 g amidon de cartofi
- 100 g făină de mălai
- 1 plic praf de copt cu tartrat de potasiu
- ulei de cocos pentru uns tava
- zahăr brun
Desert pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Adaugă comentariu