Home » Deserturi & băuturi » Tarta cu prune fara gluten
Deserturi & băuturi

Tarta cu prune fara gluten

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade.
  2. Ungeți cu ulei de cocos o tavă de cuptor dreptunghiulară.
  3. Scoateți sâmburii prunelor și spălați-le, apoi lăsați-le pe prosoape de hârtie absorbantă.
  4. Într-un castron mixați brânza, zahărul, laptele, 6 linguri de ulei, amidonul de porumb, amidonul de cartofi, făina de mălai și praful de copt.
  5. Mixați până obțineți un aluat omogen.
  6. Turnați aluatul în tava pregătită în prealabil.
  7. Așezați prunele una lângă cealaltă în aluat.
  8. Stropiți cu restul cantității de ulei și coaceți timp de 30 de minute.
  9. La final presărați zahăr brun pe deasupra și introduceți în cuptor pentru încă 2 minute să se caramelizeze.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

tarta_cu_prune-1.jpg

  • 1,8 kg prune
  • 150 g brânză dulce
  • 100 g zahăr
  • 6 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 100 g amidon de porumb
  • 100 g amidon de cartofi
  • 100 g făină de mălai
  • 1 plic praf de copt cu tartrat de potasiu
  • ulei de cocos pentru uns tava
  • zahăr brun
Desert pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.