Răsfăt de week-end cu desert simplu și gustos.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 6-8
Ingrediente:
- 500 g aluat tartă (rețeta aici)
- 4 prune mari
- 125 g unt nesărat, la temperatura camerei
- 125 g migdale măcinate
- 125 g zahăr tos
- 25 g făină albă
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 ou mare
- 3-4 linguri glazură din gem de caise sau de prune
Modalitate de preparare:
- Preparați aluatul după rețeta de aici și întindeți-l pe o suprafață ușor pudrată cu făină până la grosimea de 3 mm și tapetați cu el o formă de tartă cu fund detașabil, cu diametrul de 25 cm și adâncă de cel puțin 2,5 cm.
- Apăsați bine aluatul de pereții formei și lăsați să atârne peste margini o rezervă de circa 1 cm.
- Înțepați din loc în loc, acoperiți cu hârtie de copt și cu fasole boabe și lăsați la frigider 20 de minute.
- Încingeți cuptorul la 200 grade.
- Puneți tava de tartă pe o tavă de copt și coaceți 15 minute.
- Scoateți hârtia și boabele de fasole, apoi dați aluatul la cuptor încă 5 minute pentru a se coace complet.
- Cu un cuțit ascuțit decupați aluatul lăsat de rezervă.
- Lăsați aluatul să se răcească cât timp preparați umplutura.
- Pentru umplutură, tăiați prunele în câte 8 felii.
- Puneți untul, migdalele măcinate, zahărul, făina, scorțișoara și oul în vasul unui robot de bucătărie și amestecați pentru a obține un aluat omogen și cremos.
- Puneți cu lingura acest amestec în coaja de tartă și nivelați suprafața.
- Așezați feliile de prună deasupra, cu partea tăiată în jos, împingându-le ușor în amestec.
- Coaceți tarta 30-35 de minute pâne ce umplutura crește și se rumenește frumos.
- Ungeți suprafața cu gem de caise sau prune (la alegere).
- Lăsați să se răcească în formă, apoi așezați pe un platou și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu