Deserturi & băuturi

Tarta cu prune

Text
Tarta cu prune
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
tarta_cu_prune__mg_8354.jpg

Ingrediente – aluat

700 g făină
300 g margarină
2 linguri ulei
2 ouă

Ingrediente – umplutură

40 g făină
2 gălbenușuri
50 g zahăr
1/4 l lapte
1 lingură de alcool
1/2 kg prune
50 g zahăr
1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare

Amesteci într-un castron făina cu sarea și margarina, făcută bucăți mici. Lucrezi cu vârful degetelor până obții un aluat suplu. Adaugi uleiul și frămânți bine. Bați lejer ouăle și le încorporezi în aluat. Adaugi puțină apă, dacă este necesar, pentru a obține un aluat legat, tare.

Mod de preparare – umplutura

Bați într-o cratiță gălbenușu­rile cu zahărul până ce se albesc și cresc considerabil, adaugi făina, freci mai departe, torni treptat laptele clocotit și apoi pui pe foc mic, amestecând continuu. Când crema este consistentă, în afara focului, încorporezi alcoolul (lichior) și lași crema să se răcească. Speli și cureți prunele de sâmburi. Întinzi aluatul, cu sucitorul, de circa 1/2 cm grosime. Într-o tavă bine unsă, pui jumătate din foaia de aluat, torni pe ea crema, aranjezi deasupra prunele și pudrezi cu puțin zahăr. Acoperi cu cealaltă foaie de aluat, presezi marginea, o ungi cu ou bătut și o dai la cuptorul încălzit timp de 45 de minute, la foc mijlociu. Poftă bună!

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE