1.Într-un castron, amestecă bine făina cu untul rece tăiat cubuleţe şi un praf de sare. Încorporează apoi iaurtul, gălbenuşul şi apa călduţă.
2.Aluatul astfel obţinut acoperă-l cu folie și lasă-l la rece cel puţin 20 de minute. Întinde aluatul şi aşază-l într-o tavă unsă cu unt.
3.Înţeapă din loc în loc cu furculiţa, după care rade deasupra șvațerul sau cașcavalul. Pune apoi felii de roșie și fâșii de piept de pui condimentate cu un praf de sare.
4.Presară deasupra rondele de măsline și cubulețe de brânză Cammembert. Stropește cu puțin ulei de măsline și coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.
Foto: Photoland/Photocuisine
½ piept de pui
2 roșii
100 g măsline rondele
100 g șvaițer sau cașcaval Emmental
50 g brânză Cammembert
1 lingură cu ulei de măsline
Pentru aluat:
200 g făină
100 g unt 85% grăsime
2 linguri cu iaurt gras
2 linguri cu apă călduţă
1 gălbenuş
sare
Adaugă comentariu